Kontakt
ZWIERS Klus en Montage
Zwaluwtong 26
7443 MH Nijverdal
Homepage:www.zwiersklusenmontage.nl
Telefoon:+31(0) 622 74 64 11
Fax:

Dakkapel

Een dakkapel zorgt op een donkere zolder voor een oase van licht en ruimte en maakt daarmee van een onhandige ruimte onder een schuin dak een volwaardige kamer in uw huis. Een ruimte ook, die u op allerlei manieren kunt gebruiken. Als badkamer, slaapkamer, werkkamer of speelruimte, van alles is mogelijk. En dat terwijl het niet eens veel tijd kost om een dakkapel te plaatsen.

Wij zijn als klusbedrijf vooral actief in de regio Nijverdal en helpen u graag bij het plaatsen van een dakkapel die aan al uw wensen en eisen voldoet.

Stijlvolle dakkapel op woning

De kosten van een dakkapel

De eerste vraag die wij vaak krijgen is wat een dakkapel kost. Die kosten zijn afhankelijk van de omvang van de dakkapel, of u kiest voor maatwerk of prefab en welke materialen u graag wilt dat we gebruiken. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek volledig op maat gemaakt. Een traditionele dakkapel bouwen we op locatie op. Wat betreft het materiaal zijn er drie soorten dakkapellen: houten, kunststof en polyester dakkapellen.

Wij komen graag bij u langs om uw plannen en alle mogelijkheden met u te bespreken. We kunnen dan ook al snel een grove inschatting geven van de kosten van uw dakkapel. Een specifieke prijsopgave ontvangt u daarna, in de vorm van een vrijblijvende offerte.

Ook goed om in uw achterhoofd te houden: een dakkapel geeft meerwaarde aan uw huis of pand bij een eventuele verkoop. U krijgt meer ruimte en meer licht, wat het de investering vaak meer dan waard maakt.

Typen materialen voor dakkapellen

Een houten dakkapel heeft een karakteristieke uitstraling en is bijzonder geschikt voor maatwerk. U heeft alle vrijheid in de kleurkeuze, details en afwerking, omdat hout makkelijk te bewerken en te schilderen is.

Kunststof dakkapellen worden gemaakt op een houten basisconstructie. Kunststof is goed bestand tegen alle weersinvloeden. Daarnaast zijn kunststof dakkapellen erg goed geïsoleerd, omdat kunststof warmte en geluid goed tegenhoudt.

Een polyester dakkapel bestaat enkel uit kunststof (dus geen houten basisconstructie). Doordat de constructie uit één stuk bestaat is het warmteverlies minimaal. Een polyester dakkapel isoleert dus het beste.

Duurzaamheid en energiebesparing

Als duurzaamheid voor u een punt van aandacht is, adviseren we u graag over welke materialen de meest duurzame keuze zijn. Duurzaamheid en energiebesparing realiseert u ook met goede isolatie. Gemiddeld verliest een huis 30% van zijn warmte door het dak, omdat warme lucht stijgt. Zowel goede wandisolatie als dakisolatie zijn bij een dakkapel dus extra belangrijk. Dan blijft in de winter de warmte binnen en is uw energieverbruik lager. In de zomer blijft de ruimte onder het dak juist langer koel.

Ook het juiste isolatieglas is belangrijk. U plaatst natuurlijk het liefst zo groot mogelijke ramen in uw dakkapel, aangezien u dan het meeste daglicht binnenkrijgt. Maar hoe groter de ramen, des te meer warmte er verloren gaat als u niet voor de juiste beglazing kiest. Ook hierin adviseren we u graag.

ZWIERS Klus en Montage uw contactpersoon voor Onderwerp.
Bel ons alsjeblieft bij: +31(0) 622 74 64 11