Kontakt
ZWIERS Klus en Montage
Zwaluwtong 26
7443 MH Nijverdal
Homepage:www.zwiersklusenmontage.nl
Telefoon:+31(0) 622 74 64 11
Fax:

Gevelisolatie

Met gevelisolatie vermindert u het warmteverlies van uw huis of bedrijfspand en bespaart u energie. Gevelisolatie is dus goed voor het milieu, het binnencomfort én uw portemonnee. Er zijn verschillende manieren om uw gevel te isoleren. Welke manier is het meest geschikt voor u pand en wat levert het op? Als ervaren klusbedrijf in de regio Nijverdal adviseren we u graag over de meest effectieve gevelisolatie.

Uw gevel isoleren kan op drie manieren: met spouwmuurisolatie, isolatie van de buitenzijde van de muur of isolatie van de binnenzijde van muur.

Glaswol aanbrengen ter isolatie van de gevel

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met zo’n 8 cm tussenruimte. In Nederland komen spouwmuren veel voor, omdat ze goed bestand zijn tegen vocht. Helaas is de isolatie van een spouwmuur standaard niet zo goed. Als uw pand een spouw heeft, kunt u daarom spouwmuurisolatie laten aanbrengen. We vullen de spouw, de ruimte tussen de muren, via gaatjes in de gevel met een isolatiemateriaal zoals piepschuimbolletjes of glaswolvlokken.

Spouwmuurisolatie is een snelle en goedkope vorm van gevelisolatie, maar de isolatiewaarde is matig (de Rc waarde is circa 1,7, terwijl 4,5 zeer goed is). Eventueel kunt u spouwmuurisolatie combineren met isolatie aan de binnen- of buitenzijde van de muur voor een beter resultaat.

Isolatie van de buitenzijde van de muur

Isolatie van de buitenzijde van de muur kost het meest, maar heeft ook een erg hoog rendement (een isolatiewaarde tot 4,5 Rc). We brengen het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur aan, met daar overheen nieuwe gevelafwerking zoals stucwerk, steenstrips of houten/kunststof gevelbekleding. Dit verandert het aanzien van uw pand. Vaak moet u hiervoor dus een vergunning aanvragen. Bovendien mag of kan u uw buitengevel niet altijd veranderen, denk bijvoorbeeld aan rijtjeshuizen of monumentale panden.

Isolatie van de binnenzijde van muur

Als het isoleren van de buitenkant van de gevel geen optie is, dan kunt u ook de binnenkant van uw muur isoleren. We plaatsen dan een geïsoleerde voorzetwand voor de bestaande binnenmuur. U verliest hierdoor wel ruimte in uw kamer, omdat de muur dikker wordt. Houd dus ook rekening met het verplaatsen van wandcontactdozen, vensterbanken of radiatoren. Isolatie van de binnenmuur ligt qua investering tussen spouwmuur- (relatief goedkoop) en buitenmuurisolatie (relatief duur) in.

Is gevelisolatie nodig?

Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing en meer comfort. Toch is de helft van de Nederlandse gevels niet goed geïsoleerd. Weet u niet zeker of uw pand gevelisolatie heeft? Een handige indicatie is dan het bouwjaar. Gebouwen uit de vorige eeuw, die voor 1975 gebouwd zijn, hebben vaak een niet geïsoleerde spouwmuur. Panden van tussen 1976 en 1988 zijn vaak wel geïsoleerd, maar met na-isolatie valt er nog veel te verbeteren. Bij gebouwen van na 1988 is de gevelisolatie meestal in orde.

Een goed geïsoleerd huis of bedrijfspand moet ook goed geventileerd worden. Zo voorkomt u vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen. Wij adviseren en helpen u graag met uw gevelisolatie en een comfortabel en energiezuinig huis!