Kontakt
ZWIERS Klus en Montage
Zwaluwtong 26
7443 MH Nijverdal
Homepage:www.zwiersklusenmontage.nl
Telefoon:+31(0) 622 74 64 11
Fax:

Vloerisolatie

Met vloerisolatie heeft u nooit meer koude voeten. Uw hele pand voelt daardoor behaaglijker én u bespaart energie. Als klusbedrijf in de regio Nijverdal helpen wij u graag met het aanbrengen van vloerisolatie. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn en wat vloerisolatie u op kan leveren.

Plaatsing van vloertegels

Waarom vloerisolatie?

Vloerisolatie is vooral interessant voor huizen die voor 1983 gebouwd zijn. Deze huizen hebben geen vloerisolatie, waardoor er veel warmte door de vloer verloren gaat. Een geïsoleerde vloer is niet alleen minder koud aan uw voeten, uw huis wordt ook gelijkmatiger warm, met minder tocht en minder vocht vanuit de kruipruimte. U hoeft dus minder te stoken en bespaart jaarlijks zo’n €200 op uw energierekening.

Er zijn verschillende manieren om uw vloer te isoleren:

Vloerisolatie aan de onderkant van de vloer

Heeft uw huis of bedrijfspand een kruipruimte van minstens 30 cm hoog? Dan kunt u de onderkant van de vloer isoleren. Deze vorm van vloerisolatie is makkelijk aan te brengen en levert veel besparing en comfort op. Een prima keuze dus!

De onderzijde van de vloer wordt geïsoleerd met thermokussens of isolatieplaten. Op de bodem van de kruipruimte komt een dampremmende folie, zodat het isolatiemateriaal niet vochtig wordt. Staat er af en toe water in uw kruipruimte? Dan gebruiken we drijvende luchtkussenfolie of piepschuimchips (EPS).

Vloerisolatie aan de bovenkant van de vloer

Als er geen kruipruimte is, of hij is te laag, kan de bovenkant van de vloer geïsoleerd worden met isolatieplaten. Daarover komt een nieuwe afdekvloer, zodat de vloer weer stevig is en goed beloopbaar. De vloer komt wel een stuk hoger te liggen. Dat heeft dus gevolgen voor uw drempels, deuren, plinten en radiatoren.

Isoleren van de bodem van de kruipruimte

Als andere vormen van vloerisolatie geen optie zijn, dan kan de bodem van kruipruimte geïsoleerd worden. We vullen de kruipruimte dan met isolatiemateriaal als piepschuimkorrels of schelpen. Het isoleren van de bodem van de kruipruimte levert minder energiebesparing en comfort op dan vloerisolatie met dezelfde isolatiewaarde. Een ander nadeel is dat leidingen in de kruipruimte niet meer bereikbaar zijn.

Vloerverwarming

Wilt u graag vloerverwarming? Dan is het waarschijnlijk de beste oplossing om uw vloer helemaal te vervangen door een nieuwe, goed geïsoleerde vloer. Als u toch aan het verbouwen bent, is de extra investering voor een hele nieuwe vloer beperkt. Bovendien is voor vloerverwarming een goed geïsoleerde vloer (met een rc-waarde van ten minste 5) noodzakelijk om warmteverlies tegen te gaan.

Goed ventileren

Vergeet niet uw goed geïsoleerde huis of bedrijfspand ook goed te ventileren. Dat geldt zeker voor de kruipruimte. Zonder goede isolatie kunnen er vochtproblemen ontstaan in uw vloer, het isolatiemateriaal en zelfs uw vloerafwerking. Let dus op dat het isolatiemateriaal de ventilatiegaten niet blokkeert.