Kontakt
ZWIERS Klus en Montage
Zwaluwtong 26
7443 MH Nijverdal
Homepage:www.zwiersklusenmontage.nl
Telefoon:+31(0) 622 74 64 11
Fax:

Dakrenovatie

Denkt u, of weet u, dat uw huis of pand aan een dakrenovatie toe is? Als klusbedrijf in Nijverdal helpen wij u graag bij uw dakrenovatie.

RaabWorks

Wanneer is dakrenovatie nodig?

Bij een pannendak kan een lekkage ontstaan als een dakpan scheurt, breekt of los komt te zitten. Mogelijk is het voldoende om één enkele pan te vervangen. Het kan echter ook zijn uw hele pannendak aan vervanging toe is. Als u veel last heeft van lekkages of andere dakproblemen, dan zijn kleine herstelwerkzaamheden mogelijk niet meer voldoende.

Bij een bitumen dak treedt net als bij dakpannen soms scheurvorming op. Een rieten dak is aan vervanging toe als het riet is aangetast.

Bij platte daken is de waterdichtheid extra belangrijk, omdat het water minder snel van een plat dak afstroomt. Naast scheurvorming kunnen blazen en ingezonken grind problemen veroorzaken. Goede dakbedekking is essentieel om fijn en comfortabel te kunnen wonen. Als u kampt met lekkages komen we graag vrijblijvend langs voor een inventarisatie. Misschien is een kleine reparatie al de oplossing, maar als uw dak zwaarder is aangetast is vervanging van de dakbedekking een betere keuze.

Wat kost een dakrenovatie?

De kosten van een dakrenovatie zijn afhankelijk van de omvang van de schade, het type dak en de grootte van uw dak (en de hoeveelheid benodigde materialen). Bij dakrenovatie controleren we uw hele dak. We bekijken bijvoorbeeld ook of het onderliggende dakbeschot nog helemaal in orde is.

Een complete dakrenovatie is een fikse klus, maar door het dak in één keer goed aan te pakken voorkomt u dat u om de haverklap dakproblemen heeft. En gelukkig bent u er daarna weer voor lange tijd vanaf. Dakpannen bijvoorbeeld, gaan gemiddeld zo’n 30 tot 50 jaar mee. En als we op uw platte dak de dakbedekking vervangen en goed blijven onderhouden kan uw dak daarna ook weer jaren mee.

Er bestaan allerlei soorten dakpannen. Ieder met zijn eigen kwaliteiten en uitstraling. Betonnen dakpannen zijn bijvoorbeeld wat goedkoper en zwaarder dan keramische dakpannen. Keramische dakpannen zijn duurder, maar hebben wel een langere levensduur (tot wel 100 jaar) en zijn handiger te leggen bij moeilijke daken. Welk materiaal u het beste voor uw dak kunt kiezen hangt af van uw situatie en persoonlijke voorkeuren. Wij adviseren u hierin uiteraard graag.

Dakrenovatie en duurzaamheid

De kosten van een dakrenovatie hangen ook samen met eventuele extra maatregelen die u neemt. Mogelijk wilt u van de gelegenheid gebruik maken om uw huis of pand (nog) energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door (betere) dakisolatie of zonnepanelen aan te brengen. Die kosten komen er dan bij de dakrenovatie bij, maar u bespaart op kosten doordat u het combineert met de dakrenovatie. Daarbij levert het u veel op. Uw pand of huis wordt meer waard en u gaat besparen op de energierekening.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij uw dakrenovatie?

ZWIERS Klus en Montage uw contactpersoon voor Onderwerp.
Bel ons alsjeblieft bij: +31(0) 622 74 64 11