Kontakt
ZWIERS Klus en Montage
Zwaluwtong 26
7443 MH Nijverdal
Homepage:www.zwiersklusenmontage.nl
Telefoon:+31(0) 622 74 64 11
Fax:

Metselen

Gaat u nieuw bouwen of verbouwen en zoekt u een klusbedrijf dat u kan helpen bij het metselwerk? Wij zijn vooral actief in de regio Nijverdal en helpen u graag. Als u ons inschakelt om te metselen, verzorgen wij ook het lijmwerk, de steigerbouw, het isoleerwerk, stelwerk en voegwerk.

Gemetselde muur

Metselen is een vak apart

Metselen is echt een vak apart en zeker niet zo simpel als enkel stenen stapelen. Geen wonder dus, dat u op zoekt bent gegaan naar een specialist. Die specialist heeft u bij deze gevonden. Wij komen graag bij u langs om te bekijken wat er moet gebeuren. Vervolgens komen we snel bij u terug met een vrijblijvende offerte en een eerste planning, zodat u weet wanneer wij zouden kunnen beginnen.

Veel mogelijkheden, veel keuzes

In dat eerste gesprek met u, geven we u direct een indruk van de mogelijkheden. Er bestaan namelijk talloze technieken als het gaat om metselen. We adviseren u graag over de voor- en nadelen van de verschillende technieken, stenen en voegen en wat het beste past bij uw klus. Wilt u alvast een indruk krijgen van ons werk? Hier kunt u onze referenties bekijken.

Samenwerking met andere specialisten

Omdat het metselwerk altijd onderdeel is van een grotere klus waar ook andere disciplines bij betrokken zijn, zijn we gewend samen te werken met andere partijen. Zo maken we gebruik van metselprofielen om een muur loodrecht op te metselen en vaak gebeurt dit in samenwerking met de timmerman. De metselprofielen helpen om de muur precies uit te tekenen en waterpas te beginnen met metselen. Het is echt precisiewerk, waar heel wat kennis en ervaring bij komt kijken.

Na het metselen volgt het voegen

Als het metselen klaar is wordt het voegwerk aangebracht, dat zowel een esthetische als een beschermende functie heeft. Ook hierin bestaan allerlei technieken en materialen, zoals:

  • Platvolle voeg
  • Holle voeg
  • Verdiepte voeg
  • Knipvoeg
  • Snijdvoeg
  • Schaduwvoeg
  • Bol geklopte voeg

We adviseren u graag over welk voegwerk bij de steen past. Vaak brengen we ook een aantal staaltjes op de gevel aan, om de keuze voor de kleur van de voeg te vergemakkelijken. Een lichte voegkleur benadrukt bijvoorbeeld de kleur van de gevelsteen, terwijl een donkere voeg de muren juist een donkerdere aanblik geeft.