Kontakt
ZWIERS Klus en Montage
Zwaluwtong 26
7443 MH Nijverdal
Homepage:www.zwiersklusenmontage.nl
Telefoon:+31(0) 622 74 64 11
Fax:

Tegelwerk

Gaat u een nieuw huis of bedrijfspand bouwen of verbouwen aan uw huidige huis of pand en zoekt u een tegelzetter? Als klusbedrijf werken wij vooral in de regio Nijverdal en wij helpen u graag. Of het nu gaat om wandtegels of vloertegels, wij kunnen het complete tegelwerk van uw project op ons nemen.

Terras met moderne vloertegels

Tegelwerk: heel veel keuze

Tegels zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Klein of XXL, in eindeloos veel kleuren en met eindeloos veel structuren. Keuze genoeg dus, maar dat kan het soms ook complex maken. Want welke tegel past het beste bij uw klus?

Wij adviseren u graag als u dat prettig vindt. Over het effect van kleuren, vormen en structuren van tegels op de uitstraling van uw ruimte én over het effect van voegen. Kiest u in een kleine ruimte bijvoorbeeld voor een voeg die qua kleur afwijkt van de kleur van uw tegel, dan benadrukt dat de rasterlijnen. Dat oogt druk en maakt de ruimte kleiner.

Tegelwerk: de voordelen

Tegelwerk komt vaak voor in vochtige ruimtes, zoals de keuken, de badkamer of de WC. Maar tegels zijn ook zeer geschikt voor andere ruimtes in uw huis of bedrijfspand. Zo krijgt de vloer van uw woonkamer of kantine vaak veel te voorduren. Er wordt veel op gelopen met hakken of werkschoenen, er valt wel eens wat op en ze worden met enige regelmaat vies. Tegels kunnen dan een uitkomst zijn, want:

  • tegels zijn hygiënisch;
  • nemen geen stof en geuren op;
  • zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen;
  • gaan een leven lang mee;
  • zijn uitermate geschikt voor vloer- en wandverwarming;
  • zijn zeer gevarieerd qua vorm, kleur en structuur.

Tegelwerk: verschil wand- en vloertegels

Misschien overweegt u ook wel om bepaalde muren in uw huis of bedrijfspand te betegelen. Over het algemeen kan een vloertegel ook op een wand worden geplaatst. Andersom kan dat meestal niet, omdat een wandtegel vaak dunner is en daardoor minder druk kan weerstaan.

Een tip: let bij een tegel daarom vooral op de slijtweerstand. Deze slijtweerstand wordt aangegeven met een PEI-waarde. Voor een wandtegel volstaat een PEI-waarde van 1. Voor vloertegels moet u rekening houden met een PEI-waarde van 3 of hoger.

Tegels zijn gemakkelijk te onderhouden

Groot voordeel van tegels is het onderhoud. Wekelijks de tegels schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende om uw tegels lang mooi te houden. Wij adviseren u na het afronden van de klus uiteraard over de juiste manier om uw tegels te behandelen.